Brouwerij Le Grand Crue Vijfhuizen

Le Grand Crue
Onze brouwerij is opgericht in 2019 door Erwin Groot. De naam van ons biermerk is een knipoog naar zijn achternaam, maar zeker ook naar de bekende benaming voor betere Franse wijnen waarvan de kwaliteit hoog is.
Na eerst met een pilsener op de markt te zijn gekomen werd daar al vrij snel nog een bier aan toegevoegd, de Tripel. Deze Tripel werd gebrouwen naar een recept van Stefan Hendriks, hobbybrouwer uit Vijfhuizen, die dit recept ter beschikking stelde aan Erwin.

Ondertussen werd de basis gelegd voor de brouwerij in zijn huidige vorm; Stefan Hendriks heeft begin 2022 aandeel genomen in de brouwerij. Als ervaren brouwer weet Stefan prima recepten te schrijven en dus heerlijke biertjes te brouwen. Deze kennis heeft er voor gezorgd dat er nu 6 bieren standaard in ons assortiment zitten. Daarnaast zijn er de specials en seizoensbieren.
Ons team wordt versterkt door Christopher, die onze bieren vertegenwoordigt in de horeca, bij slijterijen en op festivals.

De Brouwerij

Onze recepten en proefbrouwsels ontwikkelen en brouwen we zelf op kleine schaal. Dit gebeurt in onze mooie brouwruimte waarin een professionele brouwinstallatie staat waarmee we op kleinschalige, maar consistente manier kunnen brouwen. De verschillen tussen een klein proefbrouwsel en het uiteindelijke opgeschaalde brouwsel zijn dan ook nauwelijks waarneembaar.
Als we uiteindelijk een bier geselecteerd hebben dat voldoet aan onze verwachtingen, dan laten we dit brouwen bij een huurbrouwerij volgens onze exacte receptuur. Een deel van onze bieren wordt bijvoorbeeld gebrouwen bij de Noord Hollandse Bier Brouwerij in Uitgeest.